dissabte, 19 de juny del 2021

L'ofegament és una mort evitable

L'ofegament és esdeveniment  molt silenciós i ningú no s'adona si no està vigilant. Perquè sigui eficaç  la vigilància ha de ser visual, permanent i de prop per poder intervindré si es necessari de ràpidament. Un infant petits es poden ofegar en tant sol 20 cm d‘aigua i en menys tres minuts. 

 

Consells de seguretat en els banys.

  1. Ensenyeu als vostres infants a nedar com més aviat millor. La prevenció és l’única acció eficaç davant d’aquest problema .
  2. Mai els deixeu sols, especialment els infants menors de 4 anys, ni tan sols un , per què sigui eficaç la vigilància prop de l’aigua, ha de ser visual i permanent.
  3.  No demaneu que un germà gran vigili a un infant petit.
  4. Si teniu una piscina al domicili, envolteu-la amb una tanca segura.
  5. Ensenyeu-los a respectar les regles de seguretat:
    1. Ensenyeu-los que no han de nedar estant sols. Fins i tot un nedador experimentat pot tenir algun problema.
    2. Ensenyeu el codi de les banderes.  La bandera de color verd significa que les condicions per banyar-se (natació i busseig) són bones. La bandera de color groc significa que cal tenir precaució a l'hora de banyar-se. La bandera de color vermell significa que el bany està prohibit per a tothom. 
    3. Ensenyeu als infants i adolescents que no saltin o es capbussin en aigües que no coneguin. No permeteu que els infants s’empenyin els uns als altres o juguin a ofegar-se mentre estan nedant.
    4. Feu entendre als adolescents la relació que hi ha entre els ofegaments, amb la ingestió d'alcohol o drogues
  6. Mantingueu els cables elèctrics lluny de les piscines per evitar descàrregues elèctriques.
  7. Tots els pares (tothom de fet) hauria de saber fer una reanimació cardiopulmonar bàsica.

 Els infants de casa nostre poden patir un ofegament en l’entorn lúdic, però no em puc oblidar els infants migrants o refugiats que han perdut la vida en el Mediterrani, ni no tenir un record especial per Aylan Kurdi, el nen sirià de 3 anys que va mori ofegat, el cos del qual va aparèixer en una platja de Turquia (2015). 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada