divendres, 10 de maig del 2019

Sortides al camp.

Les sortides al camp, les excursions a la muntanya són una forma molt divertida de passar temps en família. Arribada la primavera comença el bon temps, el moment d’organitzar excursions ben entretingudes. Passar de caminar per carrers per caminar per la muntanya.
Aquí teniu uns quants consells per anar a la muntanya amb els  infants, perquè amb una bona planificació gaudireu de les activitat a l’aire lliure amb la canalla sense accidents.


1. Planifiqueu la ruta. Decidiu el moment de sortida i el moment aproximat de tornada. Aviseu a algú de la ruta que fareu. Consulteu la predicció del temps, si es preveu mal temps, no sortiu d’excursió.
2. Sigueu realistes. Tingueu en compte l’edat dels infants en el moment de preparar l’excursió.  Feu camí amb un ritme lent i constant, eviteu de córrer per estalviar energies i evitar lesions. Feu aturades curtes (10 minuts) de tant en tant per descansar, hidratar-vos i menjar una mica. Eviteu que s’esgotin.
3. Roba i calçat adequat. Porteu roba que transpiri, millor diferents capes per anar adaptant-se als canvis de temperatura. Calçat amb mitjons ajustat, per evitar ferides i butllofes, adequat al tipus d’excursió que voleu fer. Sempre és encertat portar alguna peça de roba i mitjons de recanvi per si es mullen.
4. Hidratació i alimentació. Es important anar bevent aigua aprofitant les aturades. A l’estiu es necessari portar un 1,5 litres per adolescent o adult i 1 litre per infant. Mai heu de beure aigua de rius o llacs. Depenent de la durada de l’excursió porteu una mica de fruita, entrepans, fruits secs o xocolata per a recuperar forces. No mengeu fruites del bosc o bolets que no coneixeu. Algunes poden ser verinoses.
5. Protecció solar. El sol crema igual a la muntanya que a la platja. No es pot començar cap excursió sense la crema solar, crema als llavis i la gorra posada.
6. Ulleres de sol: Protegiu la pell del sol i també els ulls.
7. Repel·lent de mosquits. Després de la crema solar repel·lent d’insectes especialment si aneu prop de  rius o llacs. 
8. Farmaciola: Per anar tranquils, porteu un mini-kit de primers auxilis. (Guants d’un sol ús, tovalloletes humides  (millor sense alcohol), tovalloleta  o barreta d’amoníac –per si hi ha una picada-, ampolletes de sèrum, gases estèrils, benes, esparadrap, tiretes, tisores i pinces).
9. Respecteu la natura.  Ensenyeu-los a respectar la natura i l’entorn, a ser respectuosos amb la flora i la fauna. No deixeu als infants apropar-se a animals desconeguts. Respecteu les senyalitzacions de perill.
10. Seguretat. Porteu carregat el telèfon, ajuda a geolocalitzar-vos i demanar ajut si cal. En cas d'accident: truqueu al 112

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada