divendres, 23 de novembre del 2018

Conjuntivitis: Ulls vermells



 La conjuntivitis és una malaltia molt freqüent, lleu però molt contagiosa en els infants. Quan s’infecta o s’inflama la conjuntiva, que és la membrana transparent que recobreix l’ull i l’apart interna de les parpelles, apareix envermelliment, coïssor, llagrimeig i lleganyes. Les conjuntivitis poden ser infeccioses o al·lèrgiques. Les conjuntivitis infeccioses, causades per virus o per bactèries, són contagioses i predomina l’envermelliment dels ulls i les lleganyes, mentre que en les conjuntivitis al·lèrgiques l’infant pateix més aviat de coïssor i llagrimeig i no son contagioses.


Per a prevenir la transmissió de la conjuntivitis és important insistir en la importància de rentar-se les mans sovint, i evitar compartir objectes que toquen els ulls com a mocadors, tovalloles, coixins, cosmètics... Es aconsellable l’exclusió de l’escola fins iniciar tractament o fins que no hi hagi secreció (lleganyes, llagrimeig) als ulls.

A més a més del col·liri que us puguin receptar, rentar els ulls amb sèrum fisiològic o camamilla per retirar totes les secrecions retingudes als ulls i aplicar compreses d’aigua tèbia ajuda a alleugerir les molèsties.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada