divendres, 26 d’octubre del 2018

Impetigen, ferides i crostes

El Departament de Salut informa de l’existència de 17 brots d’impetigen a Catalunya. L’impetigen és una infecció lleu i superficial de la pell, especialment a l’estiu. És habitual entre els 2-6 anys d’edat, encara que no és estrany que el pateixin nens més grans.

Com és el impetigen?


Perquè es produeixi aquesta infecció cal que prèviament hi hagi una lesió cutània com una picada, una ferida, dermatitis o altres lesions de la pell.  El impetigen es caracteritza per la presència d’una pell envermellida, no dolorosa on apareixen petites butllofes toves i transparents que es trenquen amb facilitat, el contingut líquid de les butllofes es desseca i forma crostes que recobreixen les lesions.
La malaltia es contagiosa fins a 24 hores després d’iniciar  el tractament, durant aquest temps el nen o nena amb impetigen no pot anar a l’escola, casal o qualsevol fer altre activitat on pugui contagiar a altres infants. Les lesions es curen en pocs dies sense deixar cicatriu.
Com s’ha de tractar?

  • Netegeu amb abundant aigua i sabó la ferida. Assequeu i apliqueu un antisèptic sobre la lesió (solucions iodades, clorhexidina…)
  • Mantingueu seques les lesions.
  • Deixeu les lesions a l’aire, però si el infant no deixa de tocar-les és preferible cobrir-les per evitar que el mateix s’autoinfecti en una altra zona.
  • Apliqueu una pomada antibiòtica que contingui mupirocina o l’àcid fusídic, tres vegades al dia durant una setmana.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada