divendres, 12 d’agost del 2016

LLegi'ls-hi en veu alta!!!

Contes per a nens, avis i pediatres. LLegi'ls-hi en veu alta!!!

Llegir en veu alta amb als fills o nets pot ser una experiència molt enriquidora. Aquesta és una bona costums molt habitual en els paisos angloxanxons, i tant aficionats com són a copiar-li les seves costums, aquesta n'és una de bona per a copiar.



L'estiu, és un bon moment per a iniciar aquesta experiència de llegir en veu alta al infants.  L'estiu, on la calor impideix durant hores fer masses activitas a l'aire lliure, és un moment perfecte per a viure les aventures dels llibres. Després de l'època de vacances, també és un bon moment per a començar aquesta bona nova rutina, si no s'aprofitat l'estiu per iniciar-la, de llegir cada dia unes pàgines al vostres fills o nets. La lectura compartida amb els nens genera un espai d'intimitat i complicitat únic i si la lectura és fa abans dormir, al establir un moment de relaxació i calma pot afavorir la conciliació del son. Els més petits poden escoltar i gaudir del mateix conte de forma repetida, fins arrivar a narrar de menoria part o la totalitat del text. Per a ells no es gent avorrit escoltar una i altre vegada la mateixa historia (tantmateix tampoc els lactants es cansen de menjar cada dia les mateixes farinetes).
Les narracions orals, també tenen la capacitat d'estimular la imaginació a través del llenguatge oral, però el vocabulari i les situacions elaborades, són habitualment menys riques i variades que en els textos escrits. La recomanació seria que, sense descuidar les històries particulars i familiars que cal explicar als infants, llegiu sempre que podeu i millor si és de forma habitual i reglada comptes, com "en Pere i el bosc", escrit pel seu net pel magnífic escriptor Jaume Cabré, que com diu el meu amic el Dr. Josep Maria Casanovas, és un compte per a nens, avis i pediatres.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada