divendres, 1 d’abril de 2016

Día Mundial de Concienciació sobre l'Autisme.


Amb l'objectiu de posar en relleu la necessitat d'ajudar a millorar les condicions de vida dels nens i adults que pateixen aquest trastorn, l'Assemblea General de les Nacions Unides va declarar per unanimitat el 2 d'abril com a Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme.

Que és l'Autisme?

L'autisme és una discapacitat permanent que afecta la comunicació. Es caracteritza per deficiències en la interacció social, problemes en la comunicació verbal i no verbal i patrons de comportament, interessos i activitats restringits i repetitius. L'estigmatització i la discriminació associats amb aquestes malalties també segueixen sent obstacles importants per al diagnòstic i tractamentEs fa servir el termine "espectre autista" perquè aquesta discapacitat presenta diferents graus de gravetat, que van des dels infants que necessiten un suport lleu a aquells que requereixen suports molt importants.

Si trobeu alguna de les següents situacions al vostres fills, consulteu:

  • Abans dels 12 mesos: Poques vegades dirigeix ​​la mirada a les persones. No mostra anticipació quan va a ser agafat. Falta d'interès en jocs interactius simples com el "Tat". Manca d'ansietat davant els estranys sobre els 9 mesos.
  • Als 12 mesos d'edat: No somriu a persones conegudes. No girar el cap quan algú el crida pel seu nom. No reclama atenció amb freqüència. No vocalitza, només fa balboteig.
  • Als 18 mesos d'edat: No assenyala amb el dit per demanar coses o en resposta a preguntes. No respon regularment al seu nom. No atent a les persones que parlen amb ell / ella. No retorna el somriure a la gent. No riu amb la gent. No diu Mama / Papa específicament a una persona.
  • Als 24 mesos d'edat: Similar a 18 mesos, però a més a més no obeeix ordres senzilles. No realitza o imita el joc imaginari (pentinar una nina, dolar-li de menjar). No participa en les activitats de grup (excepte córrer i perseguir). Prefereix jugar sol. Té un vocabulari de menys 10 paraules. Té habilitats peculiars del llenguatge (pot dir paraules llargues i complexes com " dinosaures " o " quadrilàter " , però no "mama" , "pilota" , "nen", etc .)
  • Als 3 anys d'edat: Similar a 18 i 24 mesos, però a més a més: No fa frases de dues paraules.
  • Als 5-6 anys: No es preocupar per tenir amics. Te una limitada gamma d'emocions i interessos. Es molt sensible al so, la llum, el tacte o el dolor. Insisteix en fer rutines de certa manera o en la repetició de les rutines sense canvis.
  • Molts nens amb autisme agiten les mans amb vehemència, caminen de puntetes, tenen tics i fan moviments maldestres, de manera que el focus principal de preocupació pot estar en els moviments del sistema locomotor i deixar de banda els comportaments socials alterats i els retards. Els seus retards estan principalment en les habilitats de comunicació social. 

Més al meva pagina: Prop dels infants: http://www.fcodinagarcia.cat/planes/malalties/autisme.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada