diumenge, 18 de maig del 2014

Consells per calmar un nadó inquiet


La maternitat, la paternitat, ens canvia la vida. Ser pare o mare d'un nadó pot ser el moment més emocionant, més sorprenent i més important de la vida, però també pot ser difícil, aclaparador i esgotador.
El teu preciós bebè, en el seu paper de nadó....comença a plorar. Plorar no és dolent. És un procés normal del desenvolupament dels nadons, però és angoixant. Sembla com si estigués amb dolor i no importa que feu, continua plorant.

És fàcil dir, és un "còlic", que és realment un terme anodí. Un “còlic” es defineix per la regla del 3: un plor de més de 3 hores al dia, durant almenys 3 dies a la setmana i durant 3 setmanes o més. Una definició que posa de manifest el desconeixement sobre aquesta situació. Tots els nadons passen una fase de plor, habitualment entre les 2 setmanes de vida i fins als 3 mesos d'edat. Després tot canvia, el plor millora dràsticament. La immaduresa del seu aparell digestiu o el seu sistema nerviós, els ritmes de sons i vigília modificats o simplement que alguns nadons són més sensibles als estímuls externs són hipòtesis per explicar aquest fenomen.

Heus aquí algunes maneres d'ajudar al seu petit:
  1. Tapi al nadó amb una bona manta, sentir-se protegits i calents els calma.
  2. Belluguis. Als nadons els agrada que els moguin. Trobeu el ritme del vostre nadó. Recordi, aquest és un procés suau i delicat. Mai sacsegi el seu nadó.
  3. Succió no nutritiva. Xuclar calma als nadons, oferir un xumet per ajudar a calmar-lo.
  4. Posi’l boca terrosa. Encara que sempre cal col·locar el nadó cap per amunt per dormir, intenti mantenir el seu nadó de costat o boca terrosa i fregar la seva esquena.
  5. Parli o canti suaument al seu nadó.
  6. Surti al carrer. Una mica d'aire fresc i un canvi d'escenari pot ajudar.
  7. Bany calent. Relaxant i tranquil·litzant.
  8. Pensi en posar musica relaxant
  9. Limiti els estímuls extern.
Però no són consells universals. Cada nadó és diferent i mentre a alguns no els agrada estar massa tapats o els banys calents, a d'altres els encanta. Vostè ha de trobar que relaxa al seu nadó.

Però, especialment tingui cura de vostè mateix, com hem dit pot ser difícil, aclaparador i esgotador, prengui un descans!. Posi el seu nadó en un lloc segur com un bressol o moisès i prengui’s un respir. Faci torns amb la seva parella. Demani ajuda, si pot deixi el nadó a algú, per anar a fer una passejada o prendre una dutxa o una mica de cura personal o unes hores amb la parella.
Parli amb el seu pediatre si vostè està preocupat pel plor del seu nadó. Algunes infreqüents situacions com el reflux, la intolerància a alguns aliments, o altres condicions podrien exacerbar aquest període de plor. Podeu trobar molts medicaments, per els gasos, per la dentició, probiòtics, etc... però cap ha provat la seva eficàcia.

Sobretot, recordeu que això passarà. Ho farà segur: Hi ha una llum al final del túnel... i aquesta llum és el somriure del vostre nadó



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada