diumenge, 8 de desembre del 2013

Sabem gaudir dels esport d’hivern amb seguretat?

L'esquí és un esport emocionant. L'esquí requereix força, resistència i habilitat. L'esquí és ideal per mantenir-se en forma durant els mesos d'hivern. Com a tots els esports cal conèixer i respectar les normes i portar l’equipament adient.

L'esquí és un esport emocionant, però arriscat. Pot haver accidents i lesions. Les lesions més freqüents en l'esquí afecten l'articulació del genoll. Les lesions dels lligaments anterior creuat, lligament a l'interior de l'articulació del genoll, són les més comuns en l'esquí. Intentar esmorteir una caiguda estenen el seus braços pot provocar lesions de l'espatlla com a dislocacions o fractures. Les col·lisions amb arbres i altres esquiadors poden causar commocions cerebrals. Durant una caiguda si la corretja d’un pal d'esquí tira del polze es produeix el conegut com a polze de l'esquiador. Per evitar aquestes lesions, tots els practicants d'esports de neu (esquí alpí, esquí de fons i snowboarders) ha d’utilitzar l’equip adequat i estar sempre al atents dels perills que poden trobar a les pistes.
Si sou un esquiadors novells aquí teniu un quan consells a tenir en compte. Si sou uns esquiadors expert, consells per a recordar i per ensenyar a la canalla. Gaudiu dels esports d’hivern, però amb seguretat.
Com mantenir-se segur en les pistes.
  • Aprendre la tècnica adequada. Els esquiadors novells han de fer classes per aprendre els conceptes bàsics d'equilibri, girar, parar i la prevenció de caigudes.
  • Emfatitzar sobre la importància de l'escalfament previ i els descansos regulars durant un llarg dia d'activitat.
  • Preparar-vos abans de la temporada d'esquí. Per exemple fem bicicleta per augmentar la resistència i la força muscular de les cames.
Regles i codi de conducta dels esquiadors per evitar lesions.
  1. Esquieu en grup perquè puguin ajudar-vos en cas de lesió.
  2. Mantingueu-vos dins dels límits. No sortiu de les pistes marcades fins que tingueu les habilitats i experiència adequades.
  3. Pareu atenció a les senyalitzacions: principiants (verds), intermedis (blaus) i d'experts (negre).
  4. Estigueu pendent de senyals d'advertència.
  5. Apreneu a fer servir de manera segura els remuntadors.
  6. Coneixeu i respecteu els codis per l'esquí segur.
    1. Els esquiadors al davant o sota teu en el camí tenen el dret de pas.
    2. No us atureu al mig d'un camí o en les zones que no es poden veure. Creareu un perill per vosaltres mateixos i per als altres esquiadors.
    3. Per incorporar-se a la pista, mirar cap amunt per veure si hi ha esquiadors baixant i deixar suficient espai abans de incorporar-se.
    4. Feu saber als esquiadors que esteu a punt de passar-los.
      Crideu en veu alta "a l'esquerra" o "a la dreta" perquè tothom pugui estar fora de perill.
Roba i equip
La roba adient per el clima i l’equip en bon estat, són elements bàsics de seguretat i ajuden a reduir el risc de lesions.
  • Esquís i fixacions: Compreu o llogueu esquís que es corresponen al vostre nivell d'habilitat.
  • Les botes ha d'estar ajustades assegureu-vos que estiguin cordats fins al final.
  • Els pals d'esquí han d’adequar-se a l'alçada dels esquiadors.
  • El casc de tots els esquiadors, especialment els nens, s’ha de
    considerar d'ús obligatori per evitar lesions greus al cap. Assegureu-vos que encaixa còmodament.
  • Ulleres i ulleres de sol quan el sol rebota la neu, blanca i brillant, la visibilitat es pot dificultar. Utilitzeu ulleres de sol per protegir-vos dels raigs del sol i millorar la visibilitat a la pista. A més, l'ús d'ulleres són una protecció dels ulls a la neu volant, branques d'arbres i altres perills.
  • Roba i guants. És important mantenir el cos i les mans calent i sec mentre es fa esquí, per tant utilitzeu roba i guants impermeables.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada