diumenge, 28 d’abril del 2013

Que hi ha de nou a Granada?

Aquesta setmana he assistit a la 18a. reunió de la societat espanyola d'urgències pediàtriques, a Granada. Aquesta és una reunió on professionals de més d'una cinquantena d'hospitals, de tota mida, compartim la nostra activitat i la nostra experiència. Que hem aprés?...
  1. Que tot i les circumstàncies, els pediatres d'urgències estem plens d'entusiasme i de ganes d'atendre als nens i nenes.
  2. Que cada vegada més s'estableixen protocols i circuits per evitar riscos als nens i nenes en les urgències. Intentant evitar l'error humà i institucional per millorar la seguretat dels infants.
  3. Que el lactant amb febre, especialment els primers mesos de vida ha estat i és un motiu de preocupació.
  4. Que els professionals sanitaris, metges i infermeres, desitgen la presència i la participació dels pares, com a suport en els procediments dolorosos (extracció de sang, sondatges, sutures...) que es fan als nens a Urgències.
  5. Que la veritat científica no és suficient per ajudar als infants. Així tot i els molts estudis sobre intoxicacions, cada any, invariablement, 3 de cada mil nens o nenes que arriben a Urgències ho fan per una intoxicació. Tenim molt camí per recórrer, fins a convertir les veritats científiques en rutines de seguretat de les famílies.
Ha estat un plaer com sempre retrobar-se amb tants i tants companys i companyes. La propera reunió, la del 2014, s'ha encarregat la seva organització als hospitals del Vallés (Sabadell i Terrassa) i tindrà com a president a l'estimat Dr. Xavier Traveria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada