divendres, 14 de gener del 2022

Això encara no es una grip, però pot ser ho serà aquest mateix any

Hem començat l’any 2022 amb una xifra de contagis entre 20.000 i 30.000 diaris a Catalunya. Això suposa una enorme carrega assistencial que està començant a col·lapsar els centres sanitàries, especialment l’atenció primària, però també altres serveis essencials (escoles...) per la quantitat de persones que no poden assistir a la seva feina. Després de dos anys de pandèmia encara estem aquí.

Evidentment no estem al començament, no estem als primers mesos del 2020. Uns quants elements han modificat, per bé, les perspectives. En primer lloc, la vacunació, iniciada fa ara un any aproximadament, que ha modificat clarament el curs de la malaltia, i també els avanços en el coneixement de la malaltia i la seva evolució, els tests ràpids diagnòstics i la gestió dels contactes o la possibilitat de disposar a curt termini d’algun fàrmac pel tractament de la malaltia, totes noticies que ens permetem ser optimistes.

A més, aquesta darrera variant òmicron del Coronavirus, ara ja ho poden dir, responsable fonamental de la sisena onada és molt més contagiosa que les anteriors, però amb la protecció de les vacunes és evidentment menys agressiva.

Però, ahir a Catalunya hi havia 2.400 persones hospitalitzades per COVID, a més de les 500 que hi eren a l’UCI i va haver 57 defuncions per COVID. Això encara no és com una grip.

La esperança està posada en el pronòstic d’alguns experts i també l’ONS (Organització Mundial de la Salut) que consideren que durant aquest any 2022 la COVID-19 deixaria de ser una pandèmia per a convertir-se en una malaltia que formarà part de les nostres vides però no la condicionarà com fins ara

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada