dissabte, 14 de novembre del 2020

Símptomes clínics de les malalties víriques respiratòries

Aquesta segona onada de la COVID-19 s’ha presentat, com era d’esperar, en l’època en que apareix l’epidèmia de grip i quan el refredat són més freqüents. Pot resultat difícil de diferenciar una malaltia d’altre perquè els símptomes clíniques de refredat, grip i COVID-19 tenen moltes similitud; però també algunes diferencies, especialment entre refredat i grip que faciliten el seu diagnòstic diferencial. 

Els refredats són quadres clínics habitualment amb poca febre, amb abundant congestió nasal, mucositat i esternuts. La mucositat, que és el símptoma més característic dels refredat, comença amb aspecte aquos i amb el pas dels dies és fa més blanquinosa i espessa. 

La grip és un quadre amb febre alta d’inici sobtat amb mal de cap, de coll i d’ossos i tos persistent. La característica fondament dels quadre gripals és la febre i el malestar (dolors musculars) prou intens com per obligar a enllitar-se al pacient.

El coronavirus en els nens i nenes sol presentar-se con un quadre lleu i de vegades asimptomàtic. Són pocs els casos amb pneumònia o altres complicacions greus. Els infants amb COVID-19 tenen habitualment febre, tos, mal de coll, amb poca o cap mucositat. Els adolescents, com els adults, podem presentar un símptoma típic de la COVID-19 com es l’afectació de l’olfacte i el gust. 

La taula resumeix les diferent característiques dels tres quadres clínics. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada