dissabte, 21 de setembre del 2019

És l’escola un lloc segur pel teu infant al·lèrgic ?

El mes de setembre és, entre altres coses, especialment el mes d’inici del curs escolar. Si per les famílies en general, els preparatius de la tornada a l’escola són un època d’estrès, per les famílies amb un infant amb un al·lèrgia ho és encara més. Quasi una quarta part dels infants presenten algun tipus d’al·lèrgia, respiratòria, alimentaria, etc.
Durant el curs escolar els infants se n’estan moltes hores en el centres educatius, així no és estrany que per exemple el 20% de les reaccions al·lèrgiques alimentaries es produeixin a l’escola. L’escola ha de ser un entorn segur per a tots els infants. Per aconseguir aquest entorn segur a les escoles pels infants amb al·lèrgies, les famílies, seguint les recomanacions de la Sociedad Española de Immunologia Clínica, Al·lergologia i Asma Pediàtrica:

  1. Proporcioneu informació adequada a l’escola. Demaneu al vostre equip d’atenció primària o al vostre al·lergòleg un informe sobre les problemes al·lèrgics que pateix el vostre infant i feu-lo arriba a l’escola. En els infants amb al·lèrgies alimentaries es important que aquest informació arribi al servei de menjador.  
  2. No us descuideu mai de la medicació de rescat. La medicació de rescat són els fàrmacs que els infants han de prendre si pateixen una reacció al·lèrgica, i com que una reacció anafilàctica o una crisi de dificultat respiratòries, per exemple, es presenten de forma sobtada, és imprescindible que els infants al·lèrgics porti sempre a la motxilla escolar la seva medicació de rescat (adrenalina, broncodilatadors...), encara amb més motiu quan fan activitats extraescolars.
  3. Administreu la medicació de control. L’infant ha de seguir de forma estricta el tractament pautat i evitar les elements o aliments al·lèrgics per evitar reaccions al·lèrgiques. 
  4. Empondereu al vostre infant. Tant essencial com que les famílies conegueu la malaltia i el maneig de l’al·lèrgia del vostre infant, ho és que, en la mesura que la edat i el desenvolupament del infant ho permeti, sigui el propi infant al·lèrgic el que sàpiga a que és al·lèrgic, que ha de fer per evitar reaccions al·lèrgiques i com actuar en cas de reacció.  
  5. Assegureu-vos que a l’escola disposen de medicació de rescat i que el professorat té un protocol d’actuació clar davant d’una emergència. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada