divendres, 25 d’agost de 2017

Consells de seguretat si aneu a una manifestació amb infants


Penseu anar a una manifestació amb infants? Algunes normes de seguretat són important d’aplicar quan aneu amb infants a aquest o altres actes multitudinaris.
En aquestes circumstancies d’aglomeració de gent és fàcil que els infants es distreguin i es separin del grup. Per això, tot i ser imprescindible la vigilància sobre els infants, es convenient establir mesures addicionals per evitar incidents i assegurar que els infants actuïn correctament si es el cas.


Ensenyi al seu infant les seves dades de filiació bàsiques. Quan abans millor. Els infants han de saber el seu nom, la seva edat, la seva adreça, el nom del seus pares i un número de telèfon de contacte. Si els infants no són prou grans per recordar aquestes dades, un paper autoadhesiu enganxat al pit o la màniga de la camiseta o una polsera amb les dades són una bona solució.

Porteu el telèfon, i carregat! De res serveix que l'Infant sàpiga el telèfon de contacte si no ell portem o està sense bateria. Si l'Infant ja té telèfon mòbil assegureu-vos que no es queda a casa.

Determineu un lloc de retrobada. Quan arribeu a lloc, assenyaleu una ubicació (emblemàtica, fàcil de trobar, on no hagi massa gent, visible de diferent llocs) on retrobar-se si algú es separa de grup.


Eduqueu sense pors. Els infants no han de tenir por a demanar ajut a un desconegut si es troben en una situació incomoda o de risc. Si els eduquem amb pors i prejudicis no seran capaços de demanar ajut quan ho necessitin. Mostreu com, quan es trobin en una situació de risc o incomoda, s'han de adreçar en primer lloc als adults "uniformats": Mossos d'Esquadra, policia local, bombers, personal sanitari, voluntaris de l'esdeveniment, treballadors dels transports públic ... i sinó es possible que demanin ajut a un adult. Els desconeguts no son perillosos, tots nosaltres son desconeguts per a la majoria dels infants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada