divendres, 17 de febrer del 2017

Xarxes socials i infants

Sinó coneixeu quines son aquestes xarxes socials, les més exitoses al 2016, no sabeu on son els vostres fills.


YouTube (la xarxa dels tutorials i dels videos). Twitter (la xarxa dels missatges curts). Instagram (la xarxa de les fotos). LinkedIn (la xarxa entre profesionals). Snapchat (la xarxa dels més joves) Facebook (la xarxa on els més grans busquen amics)

Amb una simple recerca a la Wikipedia es poden trobar les següents descripció de les xarxes:
1.   YouTube és un lloc web en el qual els usuaris poden penjar i compartir vídeos. És molt popular gràcies a la possibilitat d'allotjar vídeos personals de manera senzilla. Allotja una varietat de pel·lícules, programes de televisió i vídeos musicals.
2.   Twitter és una xarxa social que permet els seus usuaris enviar i llegir missatges de text d'una longitud màxima de 140 caràcters (denominats piulades o tuits).
3.   Instagram és una xarxa social especialitzada en compartir imatges i vídeos. L'aplicació permet als usuaris fer fotografies, aplicar filtres i marcs si es desitja i, finalment, mostrar-les a les seves amistats o seguidors.
4.   LinkedIn és una xarxa social orientada als professionals i els negocis. El principal propòsit d'aquesta xarxa és posar en contacte i establir col·laboracions entre professionals qualificats.
5.   Snapchat és una aplicació mòbil que permet enviar vídeos o fotografies, que s'esborren automàticament al cap de 24 hores, amb missatges o sense, als destinataris escollits pel mateix emissor o a la teva història. També pots xatejar amb els teus amics, amb l'opció de guardar els missatges o no, a més de cridar, o fer vídeo trucada gratuïtament. L'aplicació permet editar les fotografies amb filtres i els vídeos amb càmera lenta, ràpida, filtres.... Tot i ser missatges autodestructius, se'n poden realitzar captures de pantalla, que la mateixa aplicació notificarà a l'emissor.
6.   Facebook és una xarxa social que permet d'afegir gent com a amics, i enviar-los missatges i compartir enllaços, fotografies i vídeos, entre altres coses. És obert a tothom qui tingui més de tretze anys, i només cal una adreça de correu electrònic vàlida per a registrar-s'hi. És una de les xarxes socials més conegudes actualment.

És fonamental que sabeu com funcionen i com ho fan servir.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada