dijous, 5 de gener del 2017

Gaudir de la cavalcada de reis i educar sense pors. Els desconeguts no son perillosos.


La cavalcada de reis, participar en una festa popular o assistir a un parc temàtic infantil es una bona oportunitat per fruir de temps en família. En totes aquestes. Circumstancies les aglomeracions de gent pot fer que algun infant es distregui i es separi del grup, per això es bo no confiar només en la vigilància que farien sinó prendre mesures perquè no passi i assegurar-se que l'Infant actuarà correctament si es el cas.


Ensenyi al seu infant les seves dades de filmació bàsiques. Quan abans millor els infants han de saber el seu nom, la seva edat, la seva adreça, el nom del seus pares i un número de telèfon de contacte. Si l'infant no es pro gran per conèixer aquestes dades un paper autoadhesiu enganxar al pit o la màniga del abric o l’anorac pot ser una bona solució.

Porteu el telèfon, i carregat! De res serveix que l'Infant sàpiga el telèfon de contacte si no ell portem o està sense bateria. Si l'Infant ja té telèfon mòbil assegureu-vos que no es queda a casa.

Determineu un lloc de retrobada. Quan arribeu a lloc assenyaleu una ubicació (emblemàtic, fàcil de trobar, on no hagi massa gent, visible de diferent llocs) on retrobar-se si algú es separa de grup.


Eduqueu sense pors. Els infants no han de tenir por a demanar ajut a un desconegut si es troben en una situació incomoda o de risc. Si els eduquem amb pors i prejudicis no seran capaços de demanar ajut quan ho necessitin. Mostreu com, quan es trobin en una situació de risc o incomoda, s'han de adreçar en primer lloc als adults "uniformats": policia, mossos d'Esquadra, bombers, personal sanitari, voluntaris de l'esdeveniment, treballadors dels transports públic ... i sinó es possible que demanin ajut a un adult. Els desconeguts no son perillosos, tots nosaltres son desconeguts per a la majoria dels infants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada