divendres, 24 d’abril del 2015

Best care at low cost 

Aquesta passada setmana durant la celebració de la XX reunió de urgències de la Societat Espanyola de Pediatria he escoltat una conferència del Dr. Nathan Kupperman del Hospital UC Davis. Health system de Sacramento. Aquest professor proposa noves condicions per a oferir la millor atenció al menor preu (best care at low cost).

  1. Centrat en el pacient i la família. Cal emponderar als pares en la presa de decisions, facilitar l’autonomia del pacient. La medicina paternalista on el professional de salut decidia que i quan s’ha havia de fer alguna cosa es avui inacceptable. S’ha de animar a les famílies a que participin en el procés de salut del seu fill, no es tracta de entregar la decisió al pares, el que es vol aconseguir es que si hi ha  diferents opcions, els pares participin en la presa de decisions. 
  2. A temps: Aquesta es una condició de vegades més valorada pels pacients que pels professional de salut, però hem de considerar l’angoixa que suposar tenir el nen malalt.
  3. Amb seguretat. És l’actualització de la clàssica dita “primum non nocere” (en primer lloc no fer mal); no sigui que intentant ajudar fem més mal que servei.
  4. Amb evidencia: L’actuació del professional de salut ha de estar sempre guiada per un coneixement científic conegut i contrastat. La salut es una ciència, amb deficiències sense dubtes, però no té res a veure amb el xamanisme, el curanderisme o altres pràctiques pseudocientífiques.
  5. Amb igualtat: Es aquella condició que ens obliga a tractar a tothom sense cap discriminació per sexe, raça o condició social.
  6. Amb equitat: Es la condició de donar a cadascú el que necessita per a resoldre el seu problema de salut. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada